Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum.

Okleveles technikusokat képeznek szeptembertől a Nyíregyházi Szakképzési Centrum (NYSZC) és a Nyíregyházi Egyetem együttműködésével az NYSZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégiumban, valamint az NYSZC Széchenyi István Technikum és Kollégiumban.

Egy hosszas előkészítési folyamat végén vagyunk. Az egyetem és a szakképzési centrum oktatói közösen dolgozták ki azt a képzési programot, amelynek eredményeként szeptemberből Intézményünkkel együtt a Széchényi István Technikum és Kollégium egy-egy osztályában összesen 64 diák kezdheti meg a tanulmányait. A tanulók a majdani oklevelük átvétele után dönthetnek arról, hogy elhelyezkednek és középvezetőként hasznosítják az addig megtanultakat, vagy tovább tanulnak, és egyetemi polgárokká válnak.

 

– Az egyetem számára mérföldkő a mai nap – emelte ki Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora.
– Korábban is szoros kapcsolatot ápoltunk a Nyíregyházi Szakképzési Centrummal, a mostani együttműködési megállapodás azonban egy jelentős állomás mindannyiunk életében.
A középiskolai és egyetemi oktatók közösen dolgozták ki azt a programot, melynek keretében szeptembertől elindulhat a két intézményben az okleveles technikusi képzés. Ezen felül vállaljuk, hogy rendszeresen részt veszünk a technikumok tanárainak továbbképzésében és az egyetem oktatói tanítani is fogják a középiskolásokat. Akik ebben a képzési formában szerzik meg a technikusi oklevelüket, azok nagy kedvezménnyel, emelt szintű érettségi nélkül folytathatják tovább a tanulmányaikat az egyetemünkön.
Nagyon fontos képzés indul be szeptembertől Nyíregyházán, hiszen vitathatatlan, hogy minőségi szakemberekre mindig szükség lesz.

Az együttműködési megállapodás sajtónyilvános aláírására 2021. június 14-én 10 órakor került sor Intézményünkben.

A rendezvényen részt vett a Nyíregyházi Egyetem részéről:

  • Vassné prof. dr. habil Figula Erika, rektor,
  • Kósáné dr. Bilanics Ágnes, intézetigazgató,
  • Kovács Zoltán Phd., intézetigazgató,

a Nyíregyházi Szakképzési Centrum részéről

  • Gurbánné Papp Mária, főigazgató,
  • Pájer Attila, kancellár,
  • Juhász Ferenc, igazgató (Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium)
  • Szabó Attila, igazgató (Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium).

– Iskolánkban a következő tanévtől a Specializált gép- és járműgyártás ágazatban 21, a Gépészet ágazatban 11 diák kezdheti meg a tanulmányait.
– Ők mindannyian nagy lehetőséghez jutnak ezzel, hiszen több tantárgyból mélyebb ismereteket szerezhetnek. A felvételi során a legjobb eredményeket elért tanulóknak ajánlottuk fel ezt a lehetőséget.
Juhász Ferenc elmondta, az okleveles technikusi képzés keretében a specializált gép- és járműgyártás ágazaton belül gépjárműmechatronikai technikus-, a gépészeten belül a gépgyártás-technológiai technikus szakmára készítik fel a diákokat.

Méret
Kontraszt