Gépész munkaközösség

A gépész munkaközösség tagjai a NySZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium képzési stratégiájának egyik fontos alapját képezik.

A munkaközösség célkitűzései között kiemelt helyen szerepel a kiválóan képzett munkaerő utánpótlás biztosítása és tanulóink számára különböző gépipari területeken az elméleti és a gyakorlati oktatás összekapcsolására.

A munkaközösség szaktanárai az oktatást a gépészeti szakmacsoportban, és az autószerelő, autóelektronikai műszerész, gépgyártás technológiai technikus szakon végzik.

Az elektronikai munkaközösséggel szorosan együttműködve tanítják a mechatronikai technikus tanulókat.

Részt vesznek a különböző korszerű tanfolyamokon oktatóként és vizsgáztatóként a nappali- és a felnőttképzés keretein belül.

A munkaközösség tagjai elismert szakemberek, akik a jó kapcsolatban vannak a Nyíregyházán és környékén működő termelő, fejlesztő és kutató cégekkel.

Képzési stratégiánkat összehangolva a Nyíregyházi Egyetemmel felkészítjük tanulóinkat a továbbtanulásra is.

Tanulóink a képzés keretein belül találkoznak a legújabb CNC szerszámgép-, CAD-, CAM- és szerszámfejlesztésekkel, típusokkal és felhasználásokkal. Ezek a fiatalok már a kezdetektől fogva konkrét munkafolyamatokban és projektekben vehetnek részt. Tudásukat és képességüket a képzési idő alatt több szakmai versenyen próbára tehetik, melyre a felkészítést a munkaközösség szaktanárai végzik.

Bartha Tibor

Borbély Norbert

Dancs Tamás

Juhász Ferenc (igazgató)

Mizsák Sándor

Nuszer Tamás

Oláh László

Seres Ferenc

Takács Roland

Tálas Péter

Vass Károly (munkaközösség-vezető)

Vizi Sándor

  • Műszaki pályázatok

    Minden évben meghirdetésre kerül a Bánki Donát Műszaki Középiskola tanulói számára.

    Egy, a szaktanár által javasolt vagy a tanuló által kitalált témakörben megadott formában és terjedelemben készítenek pályamunkákat, melyet a munkaközösség tagjai bírálnak és értékelnek.

    A legjobbak könyv és tárgy nyereményben részesülnek, illetve további lehetőséget kapnak országos szinten történő megmérettetésre az adott témakörben.

    Felelős: Takács Roland

Méret
Kontraszt