Elérhetőségek | Tanáraink | Tanulóink | Írjon nekünk
OM azonosító: 203045
Központi telefonszám: +36 (42) 508 870
Központi e-mail cím: banki@bankidonat.hu
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Érettségizetteknek

Érettségizett fiatalok számára a 2019/2020-as tanévben, nappali tagozaton a következő szakképesítéseket kínáljuk:

Szakma neve OKJ száma Felvételi követelmény Képzési idő Választható nyelv Felvehető létszám
Autószerelő szak 54 525 02 Érettségi bizonyítvány 2 év angol, német  34 fő
(1 osztály)
Autótechnikus 55 525 01 Érettségi bizonyítvány,
autóelektronikai műszerész vagy
autószerelő szakon végzett tanulók
1 év   68 fő
(2 osztály)
Elektronikai
technikus
54 523 02 Érettségi bizonyítvány 2 év angol, német 34 fő
(1 osztály)
Gépgyártástechnológiai
technikus
54 521 03 Érettségi bizonyítvány 2 év  angol, német 34 fő
(1 osztály)
Autószerelő szak
Felnőttoktatási tagozat keretében
esti képzési rendszerű formában
54 525 02 Érettségi bizonyítvány 2 év angol, német  34 fő
(1 osztály)
Gépgyártástechnológiai
technikus
Felnőttoktatási tagozat keretében
esti képzési rendszerű formában
54 521 03 Érettségi bizonyítvány 2 év angol, német  34 fő
(1 osztály)

A felvételi rangsor a kötelező érettségi tantárgyak (magyar, történelem, matematika, idegen nyelv) 11. és 12. év végi érdemjegyei és az érettségi eredményei alapján számított átlagból készül.

A  jelentkezési lap letöltéséhez kattintson IDE.

Az esti tagozatos másodszakmás regisztrációs lap letöltéséhez kattintson IDE.

 

Autószerelő és autóelektronikai műszerész szak:
Az autószerelő és autóelektronikai műszerész munkája során korszerű diagnosztikai eszközökkel megállapítja a hibát, elvégzi a szükséges javításokat, ellenőrzi a javítás minőségét. Elvégzi az utólagos extra felszerelések beszerelését. A gépjárművet felkészíti műszaki vizsgára, környezetvédelmi felülvizsgálatot végez. Ezeket korszerű számítástechnikai eszközökkel dokumentálja.

Autótechnikus szak:
Az autótechnikus elvégzi az autószerelő és autóelektronikai műszerész szakmai feladatait. Ezen felül feladata a gépjármű fenntartás teljes műszaki – gazdasági tevékenységének ellátása, mely tartalmazza a gépkocsi valamennyi gépészeti, villamossági és elektronikai egységére vonatkozó javítási, hibafeltárási, beállítási és felújítási műveleteket valamint a szervezési, vezetési feladatokat.

Elektronikai technikus szak:
Az elektronikai technikus elektronikai áramköröket épít, irányítástechnikai eszközöket programoz, ellenőrzési feladatokat végez és irányít. Részt vesz gyártó rendszerek üzemeltetésében, ezekhez műszaki dokumentációt állít össze, mechatronikai rendszereket működtet.

Gépgyártástechnológiai technikus szak:
A gépgyártástechnológiai technikus gyártási dokumentációt készít, gyártási folyamat végrehajtását irányítja. Magasabb elméleti felkészültséget igénylő munkát végez, mérőszobai, gyártásközi mérési feladatokat lát el. Részt vesz korszerű gyártási eszközök üzembe helyezési folyamatában.

 

Tájékoztató a Szakmai Alkalmassági vizsgálatokról! 

A munka eredményessége, az egészség megőrzése csak úgy biztosítható, ha megfelelő ember kerül a megfelelő munkahelyre. Ezért fontos, hogy a tanuló az általa kiválasztott szakmának egészségügyi szempontokból megfeleljen. Ne legyen az egészségi állapotának olyan elváltozása, ami a későbbi munkavégzést befolyásolja, illetve ha van, akkor későbbi munkaköre ne rontsa azt tovább.

A munkaköri, szakmai illetve személyi higiénés vizsgáltok rendjét a 33/1998.NM rendelet írja le. 33/1998. (VI.24.) NM. rendelet a munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezéséről. (2) a munkaköri és a szakmai alkalmasság orvosi vizsgálata lehet előzetes, időszakos és soron kívüli. A 11. § (2) A szakmai alkalmasság előzetes vizsgálatát és véleményezését első fokon a szakképző intézménybe jelentkező tanulóknál a fogadó intézmény iskolaorvosa, ennek hiányában az intézmény vezetőjének kezdeményezésére a munka higiénés és foglalkozás-egészségügyi szerv által kijelölt foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely orvosa végzi.

Munkaköri alkalmassági vizsgálat: annak megállapítása, hogy egy meghatározott munkakörben és munkahelyen végzett tevékenység által okozott megterhelés a vizsgált személy számára milyen igénybevételt jelent és annak képes-e megfelelni.

Előzetes szakmai orvosi vizsgálat

  • A vizsgálat a szakmai tanulmányok és az iskola megkezdését meg kell, hogy előzze.
  • A tanuló csak akkor kezdheti meg a szakma tanulását, ha egészségügyi szempontból megfelel a választott szakmának.

A szakképző intézménybe jelentkező előzetes szakmai alkalmassági vizsgálatát akkor kell elvégezni, amikor a tanuló már felvételt nyert az adott iskolába, de még a beiratkozás nem történt meg. A jelentkező előzetes szakmai alkalmassági vizsgálatra történő behívása, értesítése a felvételi eljárást lefolytató szakképző intézmény feladata. Ezt a vizsgálatot, az adott fogadó iskola ifjúság/iskolaorvosa végzi el. A szülő illetve, a jelentkező – ennek a vizsgálatnak az alkalmával - nyilatkozik az általános egészségi állapotról, krónikus betegségről és egyéb gondozásról stb. A szakképző intézménybe jelentkező tanuló akkor iratkozhat be az iskolába, ha az előzetes szakmai alkalmassági vizsgálaton megfelelt.

Szempontok a szakmai alkalmassági orvosi vizsgálat véleményezésénél

A pályaválasztó képes-e:

  1. fizikai állapota,
  2. szellemi és lelki képessége alapján a választott szakma elsajátítására,
  3. a meglévő betegségek, egészségi elváltozások romlása várható-e a szakma tartós végzése esetén,
  4. van-e olyan egészségi elváltozása, amely a tanuló vagy környezetére baleseti vagy fertőzési veszélyt rejthet magában.

Nyíregyháza, 2018. szeptember 01.

Tisztelettel:

Iskolaegészségügyi Szolgálat

Copyright © www.bankidonat.hu. Minden jog fenntartva.